Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Sivjet kodi

| Ekonomi, Kosovë | 29 August 2011

Agon Sinanaj – Kosova mund ta këtë sivjet kodin telefonik, nëse për këtë arrihet një marrëveshje në bisedimet me Serbinë. Expressi ka mësuar se bëhet fjalë për një kod të veçantë, jashtë atij të Serbisë, si masë e përkohshme derisa Kosova të anëtarësohet në OKB. Marrëveshja pritet të arrihet në tetor.

Humbjet milionëshe nga mungesa e kodit telefonik pritet të marrin fund sivjet. Së paku, nëse bisedimet me Serbinë shkojnë siç është planifikuar, atëherë Kosova mund ta ketë sivjet kodin e saj telefonik dhe të internetit.

Burime të sigurta i kanë thënë Expressit se kjo çështje do të jetë temë e bisedimeve me Serbinë dhe kah tetori mund të arrihet një marrëveshje.
Bëhet fjalë për një kod të veçantë, jashtë atij të Serbisë, si masë e përkohshme derisa Kosova të anëtarësohet në OKB.

“Kjo i bie që ‘switch-at’ do të jenë në Kosovë. Thirrjet ndërkombëtare regjistrohen direkt në Kosovë, që i bie se krejt paret mbesin në Kosovë. Terminimi do të bëhet prej së jashtmi në Kosovë”, ka sqaruar i njëjti burim.
Sipas tij, marrëveshja pritet të arrihet kah tetori i këtij viti.

Aktualisht, pasi Kosova nuk ka kod të vetin telefonik, atëherë operatorëve të licencuar iu është lënë mundësia që ata të bëjnë marrëveshje me shtete të tjera për shfrytëzimin e kodeve të tyre telefonike, çka nënkupton se operatorët paguajnë shuma të caktuara, sipas marrëveshjeve përkatëse për shfrytëzimin e këtyre kodeve për bartjen e trafikut përmes këtyre shteteve. Siç dihet, aktualisht Kosova i shfrytëzon 3 kode për shërbime telefonike +377, +386 për shërbime të telefonisë mobile dhe +381 për shërbime të telefonisë fikse. /express

1,229 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment