Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Institucionet kanë tri javë afat për kërkesa buxhetore

| Ekonomi, Kosovë | 11 August 2011

Ministria e Administratës Publike do të hapë seancën e dëgjimeve buxhetore për ndarjet financiare të vitit 2012 në mëngjesin e 22 gushtit. Me ftesë të Ministrisë së Financave, të gjitha organizatat buxhetore, përfshirë edhe ministritë dhe agjencitë e pavarura, do të mbështesin kërkesat e tyre të paraqitura në Ministrinë e Financave deri këtë të hënë.

“Dëgjimet buxhetore do të mbahen prej datës 22 gusht deri më 2 shtator 2011. Çdo organizatë buxhetore duhet t’i përgjigjet me saktësi këtij orari. Pjesëmarrës në këto dëgjime do të jenë zyrtarët më të lartë të organizatave buxhetore, agjencive, stafi i Ministrisë së Financave, Zyra e kryeministrit, Komisioni për buxhet i Kuvendit të

Kosovës, (dhe) përfaqësues të Ministrisë për Integrime Evropiane”, thuhet në qarkoren finale të hartuar nga Ministria e Financave gjatë muajit korrik dhe fillimit të muajit gusht.

Sipas këtij dokumenti të firmosur nga ministri i Financave, Bedri Hamza, analistët e Ministrisë do të këshillohen me organizatat buxhetore për një mori çështjesh, para mbajtjes së dëgjimeve buxhetore.

“Nga organizatat buxhetore pritet të ofrojnë një pasqyrë të gjithëmbarshme të

kërkesave të tyre për vitin 2012, që nuk zgjasin më tepër se 15 minuta, përfshirë këtu

indikatorët e performancës sipas programeve dhe projekteve”, thuhet më tej në dokument.

Sipas letrës, është e rëndësishme që kërkesa buxhetore të demonstrohet me lidhjen e prioriteteve strategjike të Qeverisë ashtu siç janë paraqitur në “deklaratën e prioriteteve strategjike për Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve 2012 – 2014”, të lëshuar nga Zyra e kryeministrit dhe të paraqitura në Kornizën afatmesme të shpenzimeve për projekte të reja kapitale.

”Organizata duhet të sjellë informatat relevante në dëgjimet buxhetore, përfshirë këtu

dhe informatat rreth shpenzimeve të vitit 2011 deri në atë datë. Gjatë këtyre dëgjimeve do të synohet arritja e marrëveshjes për shumat totale buxhetore të organizatës suaj”, u është drejtuar ministri Hamza në qarkoren buxhetore për vitin 2012 institucioneve që financohen nga buxheti.

Ministria e Financave nëpërmjet qarkores buxhetore ka kërkuar “kujdes maksimal nga organizatat buxhetore që me kufijtë aktualë të mbulojnë të gjitha obligimet ligjore që rrjedhin nga bashkëfinancimet me donatorët”.

“Kjo kërkon që renditja e prioriteteve për financim të jetë shumë e kujdesshme dhe brenda mundësive buxhetore”, thuhet në letrën e ministrit Hamza. / koha

 

1,298 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment