Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Broshurë për bizneset nga Ambasada britanike

| Ekonomi, Kosovë | 8 September 2011

Ambasada britanike në Shqipëri prezantoi dje një broshurë me informacion për Mundësitë për biznes, tregti dhe eksport në tregjet e Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë.

Kjo iniciativë tregon angazhimin e qeverisë britanike për zhvillimin e biznesit dhe lidhje më të ngushta tregtare me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ambasadorja britanike, Fiona McIlwham, vuri në dukje se të tre vendet kanë një ambicie për t’u bërë anëtare të BE-së, një ambicie që Britania e Madhe e mbështet.

Ajo tha se “për të tërhequr investitorët ka rëndësi të zbatohen standardet e BE–së duke përmirësuar mjedisin e biznesit, lehtësuar dhe përmirësuar parashikueshmërinë e kuadrit rregullator, duke luftuar korrupsionin dhe përmirësuar transparencën.

Raporti i Komisionit Europian muajin e ardhshëm do të analizojë progresin e arritur. Por, një matës më i mirë i suksesit do të jetë rritja e investimeve britanike dhe biznesit dypalësh me Shqipërinë”.

Projekti është një përpjekje e përbashkët e ambasadave britanike në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni dhe u financua nga Ministria e Jashtme Britanike. /bota sot

Nuk ka Tag-ë

1,148 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment