Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Brezovica

| Kosovë | 11 June 2011

Ski-Qendra “Brezovica” e cila gjendet në malet e Sharrit e që është 12 kilometra larg fshatit me po te njejtin emër në komunën e Shtërpcës, është edhe një ndër margaritarët e Kosovës për turizëm

Ski-Qendra “Brezovica” ka teritorin prej 2500 hektarë në lartësinë mbidetare prej 1718 – 2522 metra. Gjatësia e shtigjeve të regulluara për skijim në Brezovicë janë rreth 40 kilometra, kurse disa nga shtigjet janë të gjata 3,5-5,0 kilometra. Lakueshmëria mesatare e shtigjeve është rreth 38% dhe prej kësaj statistike shihet se qfarë margaritari të turizmit ka Kosova.

Stacioni i nisjes i teleferikut më të ri (numër 9) është në “Livadhin e Madh” në lartësi mbidetare prej 1718 metra. Stacioni i daljes nga ky teleferik është në 2212 lartësi mbidetare. Dikun në rreth 1800 metra lartësi mbidetare gjindet edhe stacioni i mesëm i këtij teleferiku, i cili stacion është i domosdoshëm për kohën e prillit kur ka më pak borë dhe nuk mund të zhvillohet skijimi prej stacionit më të lartë të këtij telerefiku.

Hotelet në Brezovicë

NARCIS – Hotel i kategorisë së parë dhe gjendet në fshatin Brezovica në 900 metra lartësi mbidetare. është larg shtigjeve të skijimit 9 kilometra ose 20 minuta vozitje me ski-bus. Garderoba për ski është e siguruar në hotelin Molika. Telefoni i hotelit është: 0290-70-3333 ose 0290-70-913

MOLIKA – është hotel i kategorisë “B”. Gjindet pranë shtigjeve të skijimit, afër teleferikut të poshtëm në 1750 metra lartësi mbidetare. Në hotel janë edhe ski-serisi për riparimin e skijave dhe garderoba e skijave e poashtu edhe garderoba e skijave të mysafirëve nga hoteli NARCIS. Telefoni i këtij hoteli është: 0290-70-310 dhe 0290-70-452

Ja vizitorë të nderuar të Albanian.biz në fund të këtij prezentimi të Ski-Qendrës “Brezovica” po ua dhurojmë edhe një fotografi të maleve të Sharrit ku edhe gjindet “Brezovica” ky margaritar i turizmit të Kosovës.

Nuk ka Tag-ë

3,449 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment