Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Banja e Kllokotit

| Kosovë | 10 June 2011

Pozita, klima, lidhja e komunikacionit

Banja e Kllokotit gjendet në komunën e Vitisë, 15 kilometra në jugpërëndim të Gjilanit kurse 53 kilometra larg Prishtinës, në rrugën magjistrale Gjilan – Ferizaj. Banja e Kllokotit me Prishtinë dhe Gjilan është e lidhur me linja të rregullta me autobus.

Faktorët bamirës natyral
Banja ka disa burime të ujit termomineral të temperaturës prej 16 deri 32 gradë.

Indikacionet mjkësore
Sëmundjet reumatike, sëmundjet e sistemit nervor, sëmundjet e lëkurës dhe të zorrëve të barkut, sëmundjet kardiovaskulare,gjendjet postreumatike.

Mënyra e mjekimit
Uji mineral përdoret për pije dhe për larje në bazene dhe në kadat e Entit për mjekim dhe rehabilitim. Po i njejti ujë paketohet në shishe dhe plasohet edhe ne treg për shitje. Përveq hidroterapisë, në Ent aplikohen edhe disa teknika të ndryshme të terapive me të cilat kur aplikohen te pacientët këto barna natyrore arrijnë suksesin që të mjekojnë me sukses sëmundjet e ndryshme.

Vendosja
Vizitorëve janë në dispozicion:
- Enti për shërim dhe rehabilitim “Banja e Kllokot”, kategoria “B” me 250 shtretër
- Vendosje private

Informatat
- Enti për shërim dhe rehabilitim “Banja e Kllokotit” Tel/fax: 0280-85-355 dhe 85-021

Nuk ka Tag-ë

3,443 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment