Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohuni | Kyqunirss

Banja e Burimit

| Kosovë | 11 June 2011


BANJA E BURIMIT (Istogut)

Pozita, klima, lidhja e komunikacionit
Kjo banjë gjendet ne anën përëndimore të Dukagjinit e rethuar me lumenjtë “Drini i Bardhë” dhe lumin e Burimit (Istogut) në lartësinë mbidetare prej 535 metrash dhe renditet në vendet shëruese klimatike me një klimë të matur kontinentale. Dimri këtu është i shkurtër dhe i butë kurse vera është e gjatë, e nxehtë me një perqindje të vogël të të reshurave, fryen era veripërëndimore e cila tregohet si shumë freskuese dhe e bën këtë pjesë të Kosovës shumë të këndshme për pushim.

Faktorët bamirës natyral
Për shërueshmërinë e kësaj Banje e kan ditur edhe Ilirët për të cilët dihet se kanë qenë në këtë pjesë sepse shihen në gërmadhat qe i kanë bërë arkeologët kosovarë dhe kanë gjetur banjo të ndryshme të punuara nga Ilirët dhe gypa të ndryshëm për rjedhjen e ujit në banjot e Ilirve. Në burimin kryesor të Banjës mund të shihet edhe bazeni i gurit të cilin e kan përdorur Ilirët e vjetër. Uji termomineral është ne rend të ujrave hipertermale, tokë-alkale. Temperatura e ujit është 49 gradë kurse kapaciteti i burimit të ujit është 17.5 litra në sekondë, ose 1.5 milion litra në ditë.

Indikacionet mjkësore
Të gjitha sëmundjet reumatike. Sëmundjet neurologjike të paralizës. Sëmundjet traumatologjike. Sëmundjet kardiovaskulare. Sëmundjet e lëkurës. Sëmundjet gjinekologjike, etj.

Mënyra e mjekimit
Enti i këtushëm ofron kushtet optimale shërim dhe rehabilitim të sëmundjeve që i përmendem më lartë. Shërimet i udhëheqin ekipi i mjekëve të njohur në fushat e ndryshme të speciallistikës, dhe një numër i madh i personal të lartë dhe të mesëm mjeksorë (fizioterapetutë, terapeutët punues, motrave mjeksore, etj) Përveq kësaj në këtë kompleks të Banjës Së Burimit (Istogut) është edhe apararatura me moderne për diagnostikë funksionale (EKG, RTG, Laboratori për biokimi, analizë të gjakut dhe të urinës, EMG kabineti, ergonomia telemtria dhe reografija e kompjuterizuar)

Vendosja

Enti posedon me 660 shtretër, hotel i kategorisë “B” me 370 shtretër (me dhoma me një shtrat dhe me dy shtretër) dhe me nëntë apartamente. Të gjitha dhomat e kanë banjon mbrenda, ujin e ftoftë dhe të nxehtë, dhe nxemje qendrore. Poashtu stacionari “Onix” posedon me bazen gjysëm-olimpik, tush-masazhë, sallën për ping-pong, sallonin për bilardo, vendet për qëndrim të këndshëm, barin për apiritiv, sallonin për TV, sallonin për kshillime të ndryshme, sallonin për bankete, sallën e filmit, sallën për kongrese, terasën verore, etj. Hoteli ka dy sallone ondulimi FREE Shop dhe centralën telefonike.

Informatat
Enti për Rehabilitim të Specializuar, Burim (Istog):
Tel: 039-66-080
Tel: 039-66-085

Nuk ka Tag-ë

3,036 shikime gjithsej, 1 shikime sot

  

Linkat sponzorues

Shkruani koment